KST Kragujevac

Subtitle

News

Bogata pozorisna zetva

Posted by [email protected] on July 22, 2012 at 1:45 PM

U Kragujevcu, program "Dugo toplo leto" obeležio je kraj uspešne pozorišne sezone Knjaževsko srpskog teatra. Članovi ansambla izveli su muziku iz predstava "Noć u kafani Titanik" i "Jedan čovek, dvojica gazda", dve od četiri ovogodišnje premijere. Radost umetnosti na sceni kragujevačkog teatra: gala koncert za kraj izuzetne pozorišne sezone, koju su obeležile četiri premijere.

Muzika je imala značajno mesto u komadima "Noć u kafani Titanik" i hit komediji Ričarda Bina "Jedan čovek dvojica gazda". Kao poklon Kragujevčanima, VISS Gazde, koji je nastao iz rada na tim predstavama, songove je izveo uživo pred publikom. Aleksandar Milojević kaže da glumci podjednako uživaju u glumi, igri i pevanju, a njegov kolega Miodrag Pejković, da se svi raduju kraju izuzetne umetničke godine. Posle lošeg perioda, ansambl najstarijeg teatra u Srba, ponovo igra iz sve snage. Iza njih su mnogobrojna priznanja i gostovanja. S "Titanikom" su se predstavili na susretima profesionalnih pozorišta Srbije u Pirotu, "Lepotica Linejna" gostovala je na Festivalima u Bugarskoj i Poljskoj, a predstava "Dvanaestorica gnevnih ljudi" uspešna je koprodukcija sa pozorištima u Virovitici i Zenici. "Jedan čovek, dvojica gazda", igra se u samo tri svetska pozorišta: u Londonu, Njujorku i Kragujevcu. Umetnički direktor Knjaževsko srpskog teatra Nebojša bradić najavljuje, od jeseni, još bogatiji repertoar.

Novu sezonu otvoriće mjuzikl na teme iz dela Borislava Pekića, radiće se Šekspirova dela, Tolstojevi komadi i Grof Monte Kristo, a u planu je u obnavljanje pozorišnog Festivala u Kragujevcu. Za dan Teatra, najavio je Bradić, biće izveden nagrađeni tekst sa konkursa "Kragujevac u pamćenju i izvan pamćenja".

Categories: Teatar

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments